Отидете на:

АНАЛИЗ НА ПРОЕКТ ЗА ШУМОИЗОЛИРАЩИ ПРЕГРАДНИ СТЕНИ ЗА МУЗИКАЛЕН КЛУБ

Отделът за техническа поддръжка на Siniat наскоро участва в разработването на решения за звукоизолиране за клуб. Техническите предизвикателства и акустичните решения (базирани не само на звукоизолиращ гипсокартон) на този проект са представени по-долу.

Централното разположение на бъдещия клуб предполагаше специфични изисквания. В квартала има жилищни сгради, обществени зони и офис сгради. Нивото на звукоизолация трябваше да бъде много високо, за да не се пречи на дейностите, извършвани наоколо.

В тази връзка Siniat изходи от хипотезата, че в клуба нивото на шум ще достигне прага на болка от 130 dB. Ние искахме да го намалим, така че нивото на интензивност на звука, измерено в близост до затварящите елементи, да бъде до 55 dB. Това изискваше употребата на специални изчислителни програми и анализ на някои модели системи за гипсокартон, които могат да отговорят на изискванията на възложителя. 

Shumoizolirashti pregradni steni

Облицовъчната система беше специално предвидена за газобетонна преградна стена /АСС/ и изискваше употребата на 2 вида взаимосвързани облицовки. Първата облицовъчна система отговаря и на изискванията за пожароустойчивост на EI 90 min на плана за действия при пожар, а втората отговаря на изискванията за звукоизолиране. 
Първата облицовъчна система е направена от метални профили NIDA Metal CW/UW100, закрепени върху носещата опора АСС чрез метални дюбели. Бяха използвани 2 слоя гипсокартон LaDura 12,5 и 1 слой NIDA Flam 15. Втората облицовъчна система поддържаше типа метална конструкция, въпреки това бяха използвани 4 слоя LaDura 12,5. Двете системи бяха свързани една с друга чрез окачвачи Phoni SL Medium 410, за да се премахне проводимостта чрез директно закрепване метал-метал. В металната конструкция беше използвана 20 кг/м3 минерална вата. 

Shumoizolirashti pregradni steni

 Гипсокартонът LaDura не беше използван случайно. Високата му плътност и фибрите от твърда дървесина в сърцевината придават на този гипсокартон високи звукоизолиращи характеристики. Също така той има висока удароустойчивост, което го предпазва от хвърляне или удряне с предмети в подобни помещения. В конзолата на гипсокартона LaDura могат да бъдат закрепени различни предмети - това е много полезно, тъй като възложителят искаше да постави озвучителната система в тези преградни стени. По-долу можете да видите конструкцията на тази система и бележките за изчисленията за оценката на звукоизолиращите характеристики на системата.

За персонализирани технически решения, моля свържете се с нас.  

Shumoizolirashti pregradni steni

Shumoizolirashti pregradni steni

 

Вижте и други статии в бюлетина