Отидете на:

УДАРОУСТОЙЧИВ ГИПСОКАРТОН В УЧИЛИЩЕ 195

Гипсокартонът LaDura беше ключът към интересен проект през изминалата година: изграждането на спортна зала за училище № 195 „Хамбург“ в Букурещ.
В рамките на този проект бяха извършени множество ремонтни работи с гипсокартон (като например съблекалните, преградни стени в коридорите), но истинското предизвикателство беше удароустойчивата облицовка на обиколните стени.photo
За първите два вида зони бяха използвани стандартни системи гипсокартон (класически преградни стени, “фалшиви тавани“ (окачени тавани) единична облицовка, облицовки, скеле и т.н.), а за третата беше необходима специална система за устойчивост на непрекъснатите механични удари (с топки или други предмети) и високите нива на влажност около плувния басейн. Също така трябваше да се осигури преградна система, съвместима с обиколните стени (максимална височина от 8 м).
За този вид система беше избрана NIDA Metal, структура от метални профили, свързана към носеща конструкция с метални ъгли, но най-важният компонент беше гипсокартонът LaDura.
Този вид гипсокартон има силно адитивен слой и вложки от дървесни фибри, което дава повече предимства: по-висока устойчивост на механични удари (твърдост по Бринел >35 Н/мм2), ниско ниво на водопоглъщане и влагоустойчивост (клас на водопоглъщане Н1). Този гипсокартон се класифицира според стандарта EN 520 с DEFH1IR. По този начин продуктът се оказа идеален, за да отговори на изискванията на тoзи проект.
Така спортната зала на училище № 195 получи всички предимства на гипсокартон LaDura:
> лесен монтаж, подобно на всички видове гипсокартон
> по-кратко време за монтаж
> леко тегло в сравнение с гипсокартон на циментова основа
> малки отклонения в размера при свиване или разширяване
> устойчивост на високи нива на влажност
> устойчивост на механични удари
За да изберете подходящия гипсокартон за нуждите на вашия проект, използвайте менюто на уебсайта или се свържете директно с техническия отдел на Siniat.photo

Вижте и други статии в бюлетина