Отидете на:

ПРЕГРАДНИ СТЕНИ ОТ ГИПСОКАРТОН ЗА ИНДУСТРИЯТА

Проектите за промишлени конструкции могат да бъдат предизвикателство, когато става въпрос за преградни стени от гипсокартон. Ние се опитваме да се справим с тях, без да изоставаме от новите стандарти за дизайн, като същевременно гарантираме високо ниво на производителност на нашите системи от гипсокартон. Едно от най-честите предизвикателства е индустриално хале, покрито със сандвич панели или гофрирана ламарина. В този случай преградните стени нямат подходящото разположение под носещите елементи. Нашето мнение е, че най-доброто решение е да се монтира допълнителен метален профил, който да бъде закрепен към горния UW профил.


Затова препоръчваме следната конфигурация за преградни стени от гипсокартон:

Горният UW метален профил предотвратява загубата за стабилност на преградната стена в случай на пожар или земетресение.
При пожар гофрираната ламарина изгаря в първите минути, заради ниската си плътност. Затова, ако UW металният профил е закрепен здраво към гипсокартона, преградната стена ще загуби опора и ще падне (обикновено се огъва);
При земетресение капацитетът на товароносимост на гофрираната ламарина е само по посока на гофрирането (може да предотврати загуба на странична стабилност на носещи елементи <LTB>). Ако UW профилът за преградната стена е закрепен по дължина на гофрирането, може да се получи ефект на хармоника и стената може да падне.

Затова единственото решение е монтирането на допълнителен метален профил, който да отговаря на UW профила на преградната стена от гипсокартон.

Ако се изправите пред други технически предизвикателства, ние сме на разположение. За безплатна компетентна техническа поддръжка моля свържете се с нас.

Article

Вижте и други статии в бюлетина